Utveckla gemensamma upplevelser – för guide och boendeanläggningar

Sammanfattning

Ett plus ett blir två – mer! Är du guide eller boendeanläggning och vill skapa en gemensam upplevelse? Att nå den där bokningen som både vill bo och göra. Då är detta något för dig!

Platsen är ofta anledningen att gästen kommer. En säng och en måltid behövs men det som lockar gästen är oftast något annat. Det där ”annat” kan vara en
fördjupad upplevelse av platsen. Den fördjupade upplevelsen skapas av guider. Därför har vi satt ihop ett antal tillfällen där boendeanläggningar och guider får möjlighet att träffas och skapa gemensamma upplevelser.

Kursledare Anders Johansson, Thomas Ahlberg
Datum dag 1 16 februari, 2023, 15:00 - 18:00
Datum dag 2 2 mars, 2023, 15:00 - 18:00
Datum dag 3 9 mars, 2023, 15:00 - 18:00
Plats Digitala och fysiska träffar

DE FYRA STEGEN I ERBJUDANDET

TRÄFF 1. FÖRTROENDE
TORSDAG 16 FEBRUARI KL. 15-18 (WEB)
Allt samarbete bygger på förtroende. För att vara trovärdig i sitt erbjudande behöver vi veta vad vår partner står för. Kvalitet, ser vi samma sak? Leveranssäkerhet, genomförs alltid det vi kommit överens om?
TRÄFFENS INNEHÅLL: Veta vilka vi är och vad vi erbjuder, Produktsäkerhetslagen.
MEDVERKANDE: Företaget Friluften, Visit Halland.

TRÄFF 2. BOKNINGSBARHET
TORSDAG 2 MARS KL. 15-18 (WEB)
Att sälja en produkt som boende, upplevelse eller en måltid kräver att den syns och är köpbar. För gästen ska det vara lätt att boka. Det ska också vara lätt för leverantörerna att göra rätt.
TRÄFFENS INNEHÅLL: Sälja genom andra hotell, sund prissättning, Paketreselagen och resegaranti.
MEDVERKANDE: Vann – Spa, hotell & konferens, företaget Friluften.

TRÄFF 3. PAKET INFÖR SOMMAREN
TORSDAG 9 MARS KL. 15-18 (FYSISK TRÄFF, FALKENBERG)
Innehållet är det som levereras men det är ytan som säljer. Kunderbjudandet (ytan) ska också stämma överens med innehållet, vad platsen tål och den kompetens vi besitter. Kunden är den som köper. Stämmer kundönskemålen överens med vad vi vill erbjuda?
TRÄFFENS INNEHÅLL: Skapa sälj- och bokningsbara paket inför sommaren, förståelse för kundresans steg, göra en ”att göra lista för nästa steg”. Vem gör vad, till när för att nå ut.
MEDVERKANDE: företaget Friluften, Visit Halland.

TRÄFF 4. HUR BRA GICK DET?
HÖSTEN 2023
Alla nya produkter testas inför lansering och utvärderas löpande efter. Det gäller så klart också våra produkter och paket. En del har fungerat bra och annat lite mindre bra. Inför framtiden behöver vi lära av dåtiden, i vårt fall dra lärdomar från genomförandet av de produkter som skapades i
våras.
TRÄFFENS INNEHÅLL: Dra lärdomar från sommaren och justera inför framtiden, så frön för kommande samarbeten, lära av och med varandra.
MEDVERKANDE: Visit Halland, Destination Falkenberg m.fl.

FÖR VEM?
Guider: Som erbjuder guidade upplevelser inom natur, kultur, mat, vatten, upplevelser, äventyr.
Max: 12 företag (flera från samma företag kan medverka).
Boendeanläggning: Mindre anläggning som ex. hotell, pensionat, bed & breakfast, vandrarhem eller camping. Max 12 företag (Flera från samma företag kan medverka).

 

Anders Johansson

Anders Johansson som driver Friluften är knuten till Naturturismföretagen där han är ansvarig för genomförande/uppguidningar av Certifierad naturguide. Sedan Friluftens födelse 1999 har han samarbetat med boendeanläggningar och andra för att skapa och leverera upplevelser för grupper i uterummet.

Thomas Ahlberg

Thomas Ahlberg är säljansvarig på Vann Spa – hotell & konferens. Hans fokus är konferens och han har stor erfarenhet av att samarbeta med andra leverantörer för att sy ihop erbjudanden som fyller kundens önskemål och krav, för såväl företag som privatgäster.

Anmälan

ANMÄLAN
Anmälan senast 10 feb

FRÅGOR
Mejl: magdalena.m.petersson@regionhalland.se
Telefon: 0766-98 10 3