Stärk ditt varumärke genom hållbarhetskommunikation! – Workshop 2

Sammanfattning

Hur kommunicerar jag hållbarhet på ett trovärdigt sätt? 

Välkommen till workshop 2 i hur du kan stärka ditt företags varumärke genom effektiv hållbarhetskommunikation.

Nu går vi från prat till action! Med insikterna från workshop 1 om ert hållbarhetsarbete tar vi steget in att börja kommunicera, hur man bygger en kommunikationsstrategi och vilka kanaler som ni kan nå ut via.

ANMÄL DIG LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Kursledare CSR Västsverige
Datum 14 oktober, 2024
Tid 09:00 - 12:00
Plats Varberg

Att jobba hållbart har länge varit på agendan inom besöksnäringen och flera verksamheter driver sina företag på ett mer hållbart sätt. Nästa steg ligger i att kommunicera ut sitt hållbarhetsarbete.

Tillsammans analyserar vi även er målgrupp och intressenter via ett forskningsbaserat kommunikationsverktyg för att titta på hur din verksamhet kan anpassa kommunikationen för olika intressenter. Vi får även ta del av olika bra exempel från besöksnäringen.

Under halvdagen testar vi och övar på att ta fram trovärdig kommunikation utifrån era identifierade hållbarhetsområden.

Ni kommer lämna workshopen med att vara tryggare i att prata om era hållbarhetsinsatser samt minst en kommunikationsaction att börja med!

 

 

CSR Västsverige

CSR Västsverige är ett nätverk för hållbar verksamhetsutveckling. Tillsammans med sina medlemmar jobbar de för ett Västsverige där alla verksamheter tar ansvar och gör skillnad för världen. Deras expertis stärker sig över alla tre hållbarhetsdimensioner och stöttar verksamheter runt om i Västsverige i deras hållbarhetsresa.

  • Kajsa Humlén Kirbe, verksamhetschef CSR Västsverige. Har mångårig erfarenhet av arbete med hållbarhet i både stora och små organisationer. Hon är kunnig i hur man kommunicerar trovärdigt och transparent och besitter extra stor expertis inom miljö, klimat och arbete med hållbarhet i värdekedjan.
  • John Harfouche, projektledare CSR Västsverige. Har en mångårig erfarenhet från social hållbarhet, ledarskap och arbetsmarknadsfrågor. Kommunikation och olika sociala kanaler har alltid varit en stor del av arbetet. Till detta har han en bredd bakgrund inom besöksnäringen som bland annat spachef, restaurangchef och hotellchef.

Anmälan

Sista dag för anmälan: 10 oktober