Att skapa upplevelser som berör

Sammanfattning

Varmt välkommen att delta på en endagsworkshop där fokus är att genom upplevelsedesign skapa upplevelser som berör.

ANMÄL DIG LÄNGRE NER PÅ SIDAN

Kursledare Ulrika Larsson
Datum 17 april, 2024
Tid 09:00 - 15:00
Plats Falkenberg Strandbad

Under workshopen kommer man gå igenom följande delar:

INTRO/UPPVÄRMNING: Idéer – Perspektiv – Erfarenheter

Vi inleder dagen med att ta på oss “de andras” glasögon för att lättare se skogen för alla träden. Det är lätt att bli hemmablind men det är dags att ta på sig skrytkostymen och lyfta fram det exotiska och värdefulla vi har här på hemmaplan. Hur kan vi sätta in våra upplevelser/företag/område i ett större perspektiv som inspirerar människor att besöka oss och uppleva Halland på riktigt?

INNOVATION & NYTÄNK: Låt inte vanemönster styra produktutvecklingen

För att kicka igång innovationstänket i processen, får deltagarna diskutera och utveckla en rad olika produkter tillsammans i smågrupper, där alla får komma till tals och där man helt enkelt hjälps åt att ge näring till nya idéer.

PÅ UPPLEVELSEMENYN: De praktiska ingredienserna 

Ett första utkast skapas med fokus på de praktiska delar en upplevelse behöver innehålla för att bli komplett och säljbar. Här arbetar deltagarna enskilt först, för att sedan bjudas in att diskutera upplägget i bikupeform. Detta är en chans för dem att få direkt feedback från en kollega i branschen och ger dem möjligheten att fundera kring parametrar de själva förbisett.

UPPLEVELSEDESIGN: Vi sätter oss i regissörsstolen! 

Med utgångspunkt från filmens värld planerar och regisserar vi händelseförloppet i upplevelsen, själva dramaturgin. Vi funderar igenom steg för steg hur upplevelsen ska flyta på, när höjdpunkter kommer och när det kan vara lugnare eller annat tempo. Detta hjälper oss att ha kontroll på vad som händer steg för steg när upplevelsen “konsumeras” av gästen.

PRISSÄTTNING: Klurigt men nödvändigt

För att undvika underprissättning behöver vi fastställa rätt prisnivå. Priset bör återspegla det värde upplevelsen har och den sista delen i denna workshopen behandlar just detta, dvs upplevelsevärde vs pris. Deltagarna får ta del av olika prissättningsmodeller och applicera dessa på sin upplevelse för att hitta rätt modell för just dem.

Ulrika Larsson

Ulrika Larsson på Green Adventures www.greenadventures.se

Citat från hemsidan: ”Jag vägleder, inspirerar och guidar små till medelstora företag och organisationer inom besöksnäringen att utveckla sin verksamheter.”

Anmälan

Sista anmälningsdag: 14 april

Max 20 deltagare.