Förändringsarbete för ledare – 2 halvdagar

Sammanfattning

Pandemin har påskyndat behovet hos företag att kunna förhålla sig till både kaos och osäkerhet för att vara hållbara även i framtiden.

Kursen syftar till att stärka deltagarna i sina roller som ledare, tillhandhåller kunskap, men också konkreta verktyg för hur man som ledare kan ta sig an sitt komplexa ledaruppdrag.

Anmälan Skicka anmälan
Kursledare Mariah Ben Salem Dynehäll
Datum dag 1 18 mars, 2021, 13:00 - 16:00
Datum dag 2 19 mars, 2021, 09:00 - 12:00
Plats Digitalt - mer info kommer inför utbildningsstart

Oförutsägbarhet präglar många företags vardag, vilket skapar osäkerhet både för medarbetare och team, men också för ledare som skall leda dem. Det krävs ett ledarskap och ett strukturerat arbetssätt som tar hänsyn till osäkerhet och oförutsägbarhet. När osäkerheten ökar reagerar människor, inklusive ledare, instinktivt med att försöka skapa kontroll genom att försöka etablera tydliga förutsägbara, kända, linjära processer. Istället för att hantera och använda osäkerhet, försöker man minimera den genom att påföra ökad struktur. Kort sagt leder man människor som om förändringen ändå vore förutsägbar trots att den inte är det.

Utbildningen omfattar 2 halvdagar.

Måndag 18/3 kl. 13.00-16.00
Tisdag 19/3 kl. 09.00-12.00

För anmälan maila: anmalan.hkih@regionhalland.se

Mariah Ben Salem Dynehäll

Mariah är VD för Drivhuset Göteborg och metodansvarig för Drivhuset Norden. Mariah har skrivit böckerna Loopaaffärsutveckling för entreprenörer (Liber Förlag 2014) och Tookig – att leda i osäkerhet (Liber Förlag 2020), varav den sistnämnda är skriven tillsammans med Leif Denti, fil dr på psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet. Mariah har 20 års erfarenhet av utveckling och genomförande av konsultuppdrag, utbildning och program inom ledarskap, affärsutveckling, affärsmodellering och konceptutveckling. Hon har bland annat ansvarat för flera kurser inom såväl Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet som flera YH-utbildningar men också utbildat tusentals människor och företagare i innovation, affärsutveckling och ledarskap inom både offentlig förvaltning och i näringslivet. Mariah har stor vana att genomföra utbildningar både analogt och digitalt.

Anmälan