Kartor som lockar och vägleder dina vandrings- och cykelgäster

Sammanfattning

Gäster som vill vandra eller cykla behöver kartor och ledinformation i både digital och fysisk form. De använder dem för att få inspiration och trygghet när de planerar sitt besök och utforskar nya platser. 

Välkommen till en inspirationsdag där du får veta mer om vilka kartor som finns, var du hittar dem, och hur du själv kan skapa och leverera kartor och områdesbeskrivningar till dina gäster.

Ladda ner inbjudan här

Anmäl dig senast 15 januari.

Anmälan Skicka anmälan
Datum 23 januari, 2024
Tid 13:00 - 16:00
Plats Laxbutiken, Heberg

Kartor och ledinformation i olika format ger gäster som vill vandra eller cykla inspiration och trygghet. Med bra karta och områdesbeskrivning kan du locka fler gäster till din destination eller anläggning. Du kan också ge information om leder, turförslag och vägledning ut i naturen för att attrahera gäster på olika säsonger. Digitala kartor är interaktiva och anpassningsbara, medan fysiska kartor är överskådliga och hållbara. Båda kompletterar varandra och ger en bättre upplevelse.

Under inspirationsdagen får du uppslag om vilka kartor som finns, var du hittar dem, och hur du själv kan skapa och leverera kartor och områdesbeskrivningar till dina gäster. Vilka material önskar gästen? Hur används digitalt material? Hur kopplas min anläggning till befintliga kartverktyg?

Inspirationsdagen vänder sig till besöksföretag som vill stärka sin attraktion genom att lyfta fram vandrings- och cykelleder på egen mark eller utnyttja andras mark och ledsystem. Men även för verksamma i besöksnäringen som vill fördjupa sin kunskap om kartor i naturturistiska
produkter.

PROGRAM
12.00-13.00 LUNCH (valfritt, egen betalning)

13.00: INLEDNING, SYFTE
Anna Bengtsson, Visit Halland

13.10: BETYDELSEN AV LED- OCH KARTUTVECKLING I SAMARBETE MED MARKÄGARE
Martina Philip, regionalt sakkunnig LRF Väst

13.30: FÖRETAG BERÄTTAR OM SIN UTVECKLING – DIGITALA KARTOR OCH TEKNIK

Destination Apelviken är en av Hallands största campingplatser, öppen året om. I sin kommunikation vägleds gästen till slingor och leder inom cykel och vandring. Följ resan hur de praktiskt gått tillväga och vad de vunnit på det!
Bo Andreasson, Destination Apelviken, Varberg Läs mer på apelviken.se

Två Skyttlar är ett anrikt hotell med naturen runt knuten som erbjuder paketerade upplevelser för olika målgrupper som inkluderar karta och vägledning. Följ resan från idé till bokningsbara paket!
Malin Västerteg, Två Skyttlar, Mark Läs mer på tvaskyttlar.com

14.30: FIKA

14.45: DESTINATIONEN SYNLIGGÖRA LEDER
Visit Båstad arbetar aktivt med att erbjuda och synliggöra sina leder vilket gör att alltfler vandrare och cyklister hittar hit och ut. Utveckling av digitala kartor och teknik i samverkan med företagen.
Kitt Granvide, Visit Båstad & Bjäröhalvön Läs mer på bastad.com

15:15: BETYDELSEN AV KVALITETSSÄKRADE LEDER

I Halland finns ett flertal kvalitetssäkrade cykel- och vandringsleder som fler företag kan nyttja i sin marknadsföring. Vi berättar
om lederna och hur näringen kan känna sig trygga att ledhuvudmannen håller dem i skick.
Jonas Olsson, Visit Halland Läs mer på kattegattleden.se. Läs mer på hallandsleden.se

Naturkartan – gästens guide till naturen
Naturkartan är en modernt utvecklad friluftsguide för webb och mobil, som används av företag och myndigheter för att inspirera och vägleda folk till ett rikare friluftsliv.
Johan Persson Klapping, Destination Halmstad Läs mer på naturkartan.se

Naturreservatens leder – färdig upplevelse
Att lyfta fram reservat i närområdet ökar destinationens attraktivitet. Naturreservaten är väl dokumenterade med färdiga kartor och beskrivningar till upplevelser, helt gratis.
Conradin Weindl, Länsstyrelsen Läs mer på lansstyrelsen.se

15.50: NÄSTA STEG – FÖRDJUPNING
För dig som vill satsa mer på kartvägledning säsong 2024.
Magdalena Petersson, Visit Halland

FÖRDJUPNING
För dig som vill ta nästa steg finns möjligheten att hitta, ta fram och leverera kartor och digitala filer för din anläggning och gäster. Bl.a. modifiering av karta, arbete med gpx-fil, lägga in spår (ex Gaia), Google Maps, upphovsrätt och vandrings- och cykelappar.

Intresseanmälan sker 23/1.

INFORMATION & ANMÄLAN

Anmälan senast 15 januari till magdalena.m.petersson@regionhalland.se

Information: 0733-98 10 35

Anmälan