Internationella gäster – En affärsmöjlighet?

Sammanfattning

Det finns ett sug hos internationella gäster att uppleva Sverige och Halland. Samtidigt ser vi ett intresse hos er företagare att locka fler internationella gäster. Det finns några svenska besöksnäringsföretag som specifikt hjälper internationella gäster att hitta och boka upplevelser i Sverige. Green Owl Travel är ett av dem. Företaget erbjuder guidade dagsturer, flerdagarsturer och unika boenden med fokus på svensk natur, lokal historia & kultur och lokal mat. Tillsammans med underleverantörer skapas attraktiva upplevelser året runt som lockar en internationell målgrupp och säljs via utländska researrangörer.

Efter en inledande kunskapsdel väljer du själv om du vill fördjupa och konkretisera dina nyvunna kunskaper genom en individuell coaching. Målet är att ta fram en bokningsbar produkt för den internationella marknaden 2022/ 2023.

Målgrupp: Halländska företag som vill nå internationella gäster, har bokningsbara naturnära upplevelser eller boende, önskar kunskap om nya marknader och kontakter med det internationella researrangörsledet.

Datum: Mån 11 april kl. 17:00-19:00 eller tisdag 12 april kl.10.00-12.00 (välj datum som passar dig)

Anmälan Skicka anmälan
Datum 12 april, 2022
Tid 10:00 - 12:00
Plats Digitalt via Microsoft Teams

KLICKA HÄR FÖR ATT SE INSPELNINGEN I EFTERHAND!

PROGRAM

STEG 1: KUNSKAPSFÖRELÄSNING

INTRODUKTION & ALLMÄNT OM INTERNATIONELL FÖRSÄLJNING
Att nå internationella gäster är ett långsiktigt arbete och ska ses som ett komplement till andra marknadsföringsinsatser. Visit Halland berättar hur de jobbar för att sätta den halländska regionen på kartan så att fler internationella turister hittar hit.

HUR SÄLJER JAG PÅ DEN UTLÄNDSKA MARKNADEN?
Varför och när det kan vara värdefullt att jobba tillsammans med en utländsk researrangör? Hur kan ditt företag vara och bli mer intressant för en researrangör? Hur behöver jag justera mina produkter? Vad är viktigt att tänka på och vilka marknader kan vara intressanta? Saker som vi går igenom:

Internationell försäljning – Vad är viktigt att tänka på?

Produktägare vs. underleverantör – Vilken roll kan och vill jag ta?

Paketering – Hur ökar jag värdet och skapar attraktiva produkter för internationella gäster?

Föreläsare: Lotta Backlund, Green Owl Travel

STEG 2: INDIVIDUELL COACHING
Efter kunskapsföreläsningen finns möjlighet att boka in sig på 1-1,5 timmes individuell coachning för att öka era möjligheter att sälja på den internationella marknaden. Coachingen fokuserar på var just ert företag befinner sig och era önskemål. Coachingen leds av Lotta Backlund.

INFORMATION OCH ANMÄLAN
magdalena.m.petersson@regionhalland.se
Tel. 0766-98 10 35

Vi behöver din anmälan senast 8 april för steg 1.
Gällande coachingen anmäler du intresse efter steg 1 och bokar in dig på något av de datum som skickas ut.

Anmälan