måltidsturism

Lär känna måltidsturisterna

Mat- och dryckesupplevelser är en viktigt del av resenärernas upplevelse på en plats. För att locka resenärer till vår del av världen vill vi ge dem genuina upplevelser som lever kvar långt efter att de kommit hem.

På den här sidan hittar du kunskap och tips som hjälper dig attrahera och utveckla produkter som ger gästen en optimal måltidsupplevelse.

Kort sammanfattning

Arbetar du med mat och dryck? Vill du locka fler internationella gäster? 

Att som gäst få komma riktigt nära det liv lokalbefolkningen lever på en plats är högst önskvärt hos målgruppen. Att kombinera mat och dryck med naturupplevelser eller design så skapas en mer spännande och unik produkt. Det ger gästen en upplevelse de inte kan få någon annanstans.

Här hittar du massor av information och inspiration om vad måltidsturisten vill uppleva under sitt besök i Sverige. Ta del av mer inspiration, insikter och kunskap! 

varför måltidsturism?

Kunskapsbanken Måltid är Visit Swedens digital plattform skapad för att du som företagare ska få möjlighet att ta del av målgruppsanalyser, trendrapporter, inspirationsfilmer, webbinarier, artiklar, kurser och presentationer. 

Vad vill utländska gäster uppleva inom mat & dryck?

Läs Visit Swedens nya målgruppsguide med fokus på vad både den svenska och internationella måltidsintresserade resenären vill uppleva under sin semester i Sverige

Praktisk kunskap för att utvecklas inom måltidturism

För att inspirera och hjälpa dig som företagare att utvecklas inom måltidsturism har vi skapat Steg för steg-guiden – fullspäckad med fakta och konkreta tips.

Vad påverkar måltidsturism under kommande år?

Här presenterar Visit Sweden sin senaste Trendrapport 2020, ta del av fem trendområden som kan ge inspiration till nya produkter och tjänster.

Missade du 2021 års Måltidsturismkonferens?

Ingen fara, här kan du se Tomorrows Food Travel i efterhand med många inspirerande svenska profiler inom mat och dryck.  

Naturnära måltidsupplevelse

Här kan du ta del av Visit Hallands kunskaps- och inspirationsserie om naturnära måltidsupplevelser, genomförd tillsammans med Hallands Matgille.